Maanantai, keltainen paiva. ilma ja merivesi jotain tuntematonta, Bangkokista paluu.

Sunnuntaiaamun aikaisen heratyken ja aamiaisen jalkeen bussi starttasi kohti Thaimaan paakaupunkia, Bangkokia jossa meita odotti opastettu kaupunkikierros ja sen jalkeen vapaata olemista aina maanatai-iltapaivaan saakka.

Kuinka iloinen voikaan olla suomalaisuudestaan. Nahtyaan sen kaiken kurjuuden ja ankeuden mista taalla karsitaan. Kaupunkikierroksemme alkoi temppelista, jonka nimea en enaa muista.Buddha-patsaita satoja, pienia muurin sisalla vieri vieressa, ja niin isoja jotka on ensi asetettu paikoilleen ja sen jalkeen rakennettu seinat ymparille. Jokaisella patsaalla oma merkitys, jokaisen luona kaytiin pyytamassa suuremmilta voimilta eri asioita. Suurin patsaista oli 50m pitka, kyljellaan makaava buddha. Sanoin kuvaamaton. On mulla kuvia :) Sita vaan ei voi nain kasittaa kuinka suuri se on.

Temppelin jalkeen jatkoimme matkaa noin 40-paikkaisella veneella jonka lahto- ja paatepysakki oli suurehkon Bangkokin lapi kulkevan joen varrella, itse matkaa teimme pienissa kanavissa pitkin Bangkokia. Siella sai nahda oikeaa Thaimaalaisen elamaa, en vaihtaisi omaani. Liikenne taloihin tapahtui kasittaakseni niiden kanavien kautta, suurimmaksi osaksi. Posti tuotiin veneella, roskat haettiin veneelle, jos haettiin. Oli niita siella kanavissakin jonkun verran. Muutenkin se vesi oli ihan ruskeaa ja vesihyasinttien valloittamaa. Yhdesta sellaisesta kasvista tulee kuulemma melkein kaksisataa uutta. Haittakasvi, joka on yritetty ottaa hyotykayttoon. Talot siella kanavien varrella oli suurin osa ihan kammottavia morskia, en astuisi jalallakaan sellaiseen, tieda mista kohtaa tipahtaisi lattia alta. Laiturit oli joissakin aivan lahonneita, ja en halua edes ajatella niiden viemarijarjestelmaa. Taitaa joki olla houkuttelevan lahella. Olihan siella sitten niita upeita, valkoiseksi muurattuja palatseja niihin morskiin verrattuina. Mutta kylla jako meni varmaan 85-15.. Mika oudointa. Suurimmassa osassa niista karmeista hokkeleista tuntui kuitenkin olevan tv. Eika edes valttamatta kovin huono tv. Sunnuntaina kun kierrosta tehtiin niin suurin osa vietti paikallisista vapaapaivaa ja nainollen siella katseltiin paljon televisioita. Myos jonkun verran tietokoneita vilahteli. Kummallista. Eiko ennemminen kannattaisi rakentaa kattoa paansa paalle kuin hankkia tv ja tietokone. En kasita.

Thaimaassa ei tunnu olevan minkaanlaista keskiluokkaa, on koyhat ja rikkaat. Ja mika surullisinta, koyhia on paljon enemman. Taalla ei myoskaan tunneta minkaanlaista sosiaaliturvaa, ei opintotukia (en enaa ikina valita meidan tuesta), aitiyspaivarahoja, tyottomyystukia, eika palkallista kesalomaa! Ainoat vapaapaivat mita tyota tekevan on ns. pakko saada on juhlapyhat. Tuntuvat kylla viettavan jos jonkinlaista kissanristiaista, ja jos pyhapaiva sattuu viikonlopulle, siita saatava lomapaiva siirtyy maanantaille. Onhan se jotain.

Veneajelun jalkeen soimme lounaan kiinalaisessa kaupunginosassa. Oli hyvaa. Sen jalkeen siirryimme hotellille viemaan tavarat ja suuntasimme kohti Bangkokin suurta ostosparatiisia! Ansaitsee oman kappaleensa.

MBK, Siam Central, Central World, Siam Paragon(?), Discovery central. Tavaraa niin paljon ettei tieda mihin olisi katsonu, kenkia tuhansia pareja, laukkuja pinoittain. Mukaan tarttui housut, kengat, muutama laukku, tuliaiset tietenkin... jotain ehka mita en nyt muista. Kerroksia yhteensa noissa ostareissa varmaan 30. Liikkeita tuhansia, jo pelkastaan MBK:ssa 1500.Eihan sita vuorokaudessa ehdi kaikissa kaymaan ku pitaa nukkuakin. Ja ei ne oo yota myoten aukikaan. Rikas mies jos oisin... ainoa pieni miinus, lansimaalaisuus, ollaan vahan liian isoja ihmisia naiden vaatteisiin ja kenkiin. Muutamissa kenkapuutiikeissa nauroivat ku pyysin kokoa 40. Joka sekin oli monessa paikkaa liian pieni koko. Vaatteista puhumattakaan. Mutta ei auta itku markkinoilla.

Ihme palveluintoisia nama thaimaalaiset, kovasti haluavat kantaa hotellipojat laukkuja, mehulasi taytetaan aamiaisella aina kun tyhja.. Ja eilen Bangkokilaisessa ravintolassa jopa ruokaliina laitettiin syliin puolesta. Ei oo suomalainen tottunu tallaiseen.

Huomenna meen kampaajalle, vahan jannittaa. Mutta pakko, monta kertaa halvempaa taalla ku Suomessa.

Veera, sun aurinkolasit tuottaa harmaita hiuksia, kavin kolmessa mango-liikkeessa eika missaan oo niita. Ja kysyny varmaan kymmenesta silmalasikaupasta voiko niita korjata, ei voi. Luovutan, ostin jo jotain muuta :) Muuten onkin myos kaikki muutkin tuliaiset loytyny jo, oon kerrankin ihan tyytyvainen valintoihini. Olkaa sitten tekin :)

Jos oot syntyny keskiviikkona, on sulla huono onni matkassa. Pukeudu vihreaan. Niin naa kaskee.

Ei oo nalle karkit jaettu tasan.